Перейти до вмісту

Аудіотур подвір’ям університету – нова послуга від Музею історії НаУОА

З нагоди Дня академії, 27 жовтня, Музей історії НаУОА підготував та презентував академічній спільноті, гостям університету та міста аудіотур закладом.

Аудіотур подвір’ям ОА – це коротка 30-хвилинна, і, разом з тим, цілісна екскурсія про минулу та сучасну історію Острозької академії, а також про історію будівель, де зараз знаходиться університет. Призначений він як для студентів, викладачів, так і пересічних людей, які приїхали до університету й хочуть дізнатися його історію.

Маршрут аудіотуру складається із дев’яти локації, кожна з яких має свій порядковий номер. Це зручно для тих категорій відвідувачів, які хочуть дізнатися історію Острозької академії комплексно, крок за кроком.

Користуватись новинкою дуже просто:

  • Щоб прослухати аудіоекскурсію вам потрібен тільки смартфон та доступ до мережі інтернет.
  • Початком маршруту є в’їзна арка Острозької академії. Прямо на ній розміщена таблиця №1 із QR-кодом. Засканувавши його за допомогою мобільного телефона, заявляться пропозиція послухати або прочитати історію про той об’єкт, поруч з яким ви знаходитесь.
  • Потім аудіогід скерує вас до наступної локації, де потрібно засканувати черговий QR-код, дізнатися продовження історії й наступну точку маршруту, до якої потрібно прямувати.

Таким чином у формі неспішної прогулянки можна дізнатися основне про Острозьку академію.

Тим відвідувачам, яких цікавить якийсь конкретний об’єкт із маршруту, є можливість дізнатися лише його історію, засканувавши QR-код на локації. Тобто аудіотур подвір’ям ОА – це, водночас, і цілісний маршрут, і низка окремих розповідей про знакові пам’ятки на території університету та пов’язані з ними етапи історії.

Аудіотур є у вільному доступі 24/7.  Тому всі охочі можуть скористатись ним у зручний для себе час.

Поглибити знання про зародження та діяльність Острозької академії XVI- XVIІ ст., дивовижну історію її відродження у 1994 році, зрозуміти хронологію приміщень, у яких зараз знаходиться університет можна, відвідавши Музей історії НаУОА.

Деталі щодо організації та проведення екскурсій за тел.:

+38 097 660 1280 ; +38 093 204 8553.