Перейти до вмісту

Музей історії НаУОА вдев’яте долучився до міжнародної акції “Ніч у музеї”

Після довгої вимушеної перерви у 4 роки, цьогоріч Музей історії НаУОА вдев’яте долучився до відзначення Міжнародного дня музеїв та музейних працівників, організувавши подію «Ніч музеїв».

Музейники Острозької академії не уявляють цей вечір без екскурсій та цікавих історій, яких знають безліч. Щороку, у форматі театралізованої екскурсії, відвідувачі проходять новим маршрутом, який розкриває окрему обрану музейниками тему. Цьогорічна історія особливо близька і важлива для усієї академічної спільноти, адже у 2024 році університет відзначає 30 років відродження. Здавалося б це не багато навіть в масштабах людського життя. Проте для Острозької академії і її колективу – це неймовірний час  справжнього подвигу та дива, віри і натхнення, впевненого руху вперед, незважаючи на величезну кількість проблем та перепон.

Музей збирає та береже відомості про давню і сучасну історію академії. І ввечері, 18 травня, команда працівників, волонтерів та запрошених гостей Музею історії НаУОА разом зі своїми екскурсантами пройшли через століття лабіринтів історії та зрозуміли що значить академія для містян, історії Острога та держави загалом.

Для того, аби «Ніч у музеї НаУОА» відбулась і її атмосферу могли відчути усі наші гості, працювала команда із 50 осіб.

Серед них: 34 волонтери, 5 екскурсоводів, 4-ро музикантів Острозької школи мистецтв (педагоги та учениці), 1 керівник Арт-кластеру Острозької академії (Микола Бендюк) у ролі Кирила Лукаріса, 1 професор, доктор філософських наук (Петро Кралюк) у образі Яна Лятоса, 1 команда Town Image Studio (керівник – Андрій Малюський), яка творчо попрацювала над відеоконтентом нічної екскурсії, 1 дизайнер (Олександр Ващук), який створив візуальний образ події, 3 фотографині (Валерія, Дарина і Маргарита), світлини яких передають всю магію події. А 210 екскурсантів пройшли лабіринтами історії Острозької академії.

Так, 260 людей зробили цей вечір незабутнім.

*Авторки світлин –  Дарина @d_ginger_d та Стельмаченко Валерія.

Колектив музею прийняв рішення передати усі кошти від продажу квитків на реабілітацію Андрія Соломіна – воїна, художника та друга Музею історії НаУОА.

Після важкого поранення Андрій потребує фінансової підтримки на протезування обох ніг.

Підтримати Андрія можна, перерахувавши кошти за реквізитами:

💳Номер картки банки

5375 4112 1339 0516

📩На лікування та реабілітацію

Долучайтеся до збору коштів!

Поповнити конверт через Приват24

https://www.privat24.ua/send/1p535https://send.monobank.ua/jar/3A6ZTpiyr3

Номер картки конверта

5168752104451144

Карта ПриватБанк

5168752092816548

Соломіна Руслана(дружина)

PayPal ryslana.adams@gmail.com