Перейти до вмісту

Музей історії Національного університету «Острозька академія» проведе музейний тиждень

В період з 18 по 21 квітня Музей історії Національного університету «Острозька академія» проведе музейний тиждень в НаУОА. Організатори запланували низку подій та заходів для університетської спільноти, туроператорів, мешканців Острозької громади та гостей міста.

Першою подією стане онлайн презентація Музею історії НаУОА. Її заплановано на 18 квітня –  Міжнародний день пам’яток і визначних місць. Зустріч відбудеться на відкритій платформі Google meet.

Представники музею коротко розповідатимуть про: 

Музей для університету.

  • нові та оновлені експозиції музею, їх актуальне місце розташування,
  • як працює музей (хто і як може туди потрапити, скільки часу варто відводити на відвідання музею), 
  • грантова діяльність музею.

Музей для факультетів, інститутів.

  • як співпраця з музеєм сприяє якісній профорієнтації факультетів, інститутів,
  • чи можна простір музею університету  використовувати як платформу для подій факультетів, інститутів (як і які саме приміщення?). 

Музей для викладачів.

  • чи можна провести захід або заняття в експозиції/ях музею,
  • чи можна працювати з архівами музею.

Музей для студентів.

  • хто такі волонтери музею,
  • що таке “Школа екскурсовода” при Музеї історії НаУОА (які якості розвивають студенти-учасники програми, які девіденди отримують),
  • як можна долучатися до одноразових акцій та заходів музею.

Другим заходом Музейного тижня стане студентський квест «Таємниці капуцинського монастиря». 19 квітня п’ять команд від трьох інститутів та двох факультетів НаУОА позмагаються у фізичній витривалості та кмітливості, поетапно розгадуючи загадки давнього римо-католицького монашого ордену, у монастирських приміщеннях якого зараз знаходиться музей університету. Аби взяти участь у квесті, необхідно звернутися до Братства спудеїв або Студентських рад факультетів/інститутів, які є модераторами процесу формування команд.

Третя подія – це «Музейний вечір». Захід зорієнтований на широкий загал і запланований на післяробочий час. Так, 20 квітня усі охочі можуть прийти на безкоштовну екскурсію музеєм університету, підібравши для відвідування найбільш зручну для себе годину: 17.00, 18.00 або 19.00. Орієнтовна тривалість екскурсії – 1 год. 20 хв. Збір груп біля прохідної університету.

Фінальною подією Музейного тижня стане відкрита лекція «Жінки з роду Острозьких», що відбудеться 21 квітня в підземній мистецькій галереї НаУОА (сховище цивільного захисту, Старомонастирський корпус). Кандидатка історичних наук, директорка Музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк розповідатиме про долю княгинь Острозьких – представниць одного із найпотужніших та впливових магнатських родів XVI ст. у Східній Європі.

Колектив Музею історії НаУОА радо запрошує долучатися до анонсованих подій Музейного тижня.