Перейти до вмісту

Віртуальна 3D-cкульптура “Невизнаний” Петра Капшученка стала підсумком навчання молоді процесу оцифрування музейних експонатів

Впродовж жовтня 2022 року Музей історії НаУ “Острозька академія” був однією із навчальних платформ у серії тренінгів “Бізнес в сфері культурних індустрій” від Town Image Studio для молодіжного середовища Рівного та області, представники якого планують або вже розпочали свою діяльність у сфері культурних та креативних індустрій.

Автори освітнього проєкту та постійні партнери Музею історії НаУОА ГО Town Image Studio ставили за мету поділитись із молодими та творчими людьми регіону своїм досвідом створення креативних проєктів у секторі культури засобами інноваційних технологій. Структура тренінгів передбачала комплексну підготовку фахівців, котрі в майбутньому зможуть генерувати якісні культурні продукти та послуги не лише в межах України, але й на міжнародному рівні.

Впродовж навчання молодь опановувала навики роботи у сфері відеографії та запису подкастів, 3D моделювання та 3D друку. Вивчення процесу оцифрування музейного експонату було ще одним елементом програми. Для цієї роботи автори проєкту обрали скульптуру «Невизнаний» Петра Капшученка із колекції Музею історії НаУОА.

Завершальним етапом роботи з артефактом було створення відеоінтерв’ю з директоркою музею Анастасією Хеленюк, яка розповіла детальніше про скульптора Капшученка та запропонувала мистецьке трактування змісту його роботи. Запрошуємо переглянути відеорезультат проєкту.

Відеоматеріал створений в межах реалізації проєкту ZMINA 2.0 “Субгранти для культурних проєктів” фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу.